روحانی تا چه اندازه رضایت افکاری عمومی را جلب کرد؟
حسن روحانی، رییسجمهور ایران که دو سال پیشازاین و با رای مردم ایران به این مقام رسید روز گذشته برای سومین بار در سازمان ملل حاضر شد و از صلح، ثبات، توافق هستهای و کارشکنی عربستان سخن گفت. روحانی در این سخنرانی که اولین سخنرانی وی در سازمان ملل پس از توافق هستهای بود گفت که فصل جدیدی در روابط ایران و جهان آغاز شده است. روحانی با اشاره به تحریمها علیه ایران گفت: «من خطاب به همه دولتها و ملتها میگویم: ما گذشته را فراموش نمیکنیم اما نمیخواهیم در گذشته بمانیم. ما جنگ و تحریم را از یاد نمیبریم، اما به صلح و توسعه فکر میکنیم.»
روحانی گفت که مردم ایران در انتخابات دو سال پیش ریاست جمهوری این کشور «تعامل سازنده با جهان» را انتخاب کردند که در نهایت به توافق جامع اتمی ایران و قدرتهای جهانی منتهی شد.
او گفت: «لازم میدانم بر نقش همه مذاکرهکنندگان تأکید کنم. ما تصمیم گرفته بودیم با حفظ اصول خود، فضایی تازه را رقم بزنیم و این کار را کردیم، آنجا که لازم بود جلو رفتیم و آنجا که لازم بود شهامت انعطاف را داشتیم«.
روحانی تأکید کرد که ایران قصد دارد در فضای جدید، «حرکت صلحجویانه» خود را در منطقه هم، بر اساس قاعده برد-برد ادامه دهد و روابط خود با کشورهای همسایه را بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک بازسازی کند.
فاجعه منا مبارزه با تروریسم
رییسجمهور با یادآوری حادثه منا و کشته شدن صدها تن، از جمله حدود بیش از 190 ایرانی در جریان مراسم حج آغاز و از "بی کفایتی و سوء مدیریت" مقامات مسئول در عربستان انتقاد کرده بود.
روحانی پیشنهاد کرد که مبارزه با تروریسم به یک قاعده الزامآور بینالمللی تبدیل شود و هیچ دولتی حق نداشته باشد از تروریسم بهعنوان روش مداخله در کشورهای دیگر استفاده کند. رییسجمهور ایران گفت: همانطور که در عراق و افغانستان به استقرار دموکراسی کمک کردیم، آماده کمک به دموکراسی در سوریه و یمن هم هستیم.
پس از گذشت 2 سال از انتخابات خرداد 94 سخنرانی روحانی ملل تا چه اندازه بازگو کننده مطالبات پایگاه رای او است و او تا چه حد توانسته بازگو کننده مطالبات طرفدارانش در سطح جهان باشد؟