{{ پیک سلماس } }

دانستن حق مردم است

{{ پیک سلماس } }

دانستن حق مردم است

این سایت خبری تحلیلی است.

گفتگوی اختصاصی با حجت الاسلام جعفرفخرآذر

شنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۴، ۰۲:۲۰ ق.ظ

گفتگوی اختصاصی با حجت الاسلام جعفرفخرآذر قائم مقام ستاد مرکزی انتخاباتی دکتر روحانی در استان آذربایجانغربی ومشاوراستانداراذربایجان غربی  :چیچست نیوز: به عنوان اولین سوال چرا مردم در انتخابات خرداد ۱۳۹۲به دولت اقای روحانی اعتماد کردند؟فخرآذر: در پاسخ به این سوال که چگونه دولت دکترروحانی توانست اعتماد مردم را برای انتخابات ریاست جمهوری جلب نماید باید ریشه یابی کرد. در اولین قدم باید از این منظر به موضوع نگاهی داشته باشیم که شخصیت خود آقای دکتر روحانی به گونه ای بود که مورد اعتماد مردم قرار گرفت، تحصیل در حوزه و دانشگاه و سوابق درخشان ایشان به عنوان یار امام راحل (ره)، انقلاب و رهبری در مقاطع مختلفی که مسئولیت داشتند و آشنایی با قوانین و روابط بین المللی از جمله این موارد محسوب می شوند.

از سوی دیگر اجماع گروه های سیاسی اصلاح طلب و حمایت های شخصیت های تأثیرگذار انقلاب، حمایت های مراجع عظام، اشخاص، تحصیل کردگان و دانشگاهیان و البته عملکرد دولت قبل نیز از دیگر عوامل در تمایل مردم برای انتخاب دکتر روحانی بود.

عامل بسیار مهم دیگری که باعث اعتماد مردم به دکتر روحانی شد، شعار اعتدالی ایشان بود که تا به امروز هم به شعارهای انتخاباتی قبل از پیروزی وفادار بوده اند، زیرا مردم از افراط  و تفریط خسته شده بودند و به دنبال یک سیاست اعتدالی مانند سیاست های دکتر روحانی بودند.

چیچست نیوز: برداشت شما از خط فکری دکتر روحانی چیست؟ آیا ایشان به عنوان اصلاح طلب، اصول گرا یا شخصیت مستقل وارد رقابت های انتخاباتی شدند؟

فخرآذر: دکتر روحانی هیچ گاه خود را اصلاح طلب معرفی نکرده اند ولی از ایشان رفتاری که منتسب به اصول گرایان است نیز مشاهده نشده است و غالبا شاهد تفکراتی منطبق بر اصلاح طلبی از ایشان بوده ایم. ایشان اگرچه به طور مستقل وارد شدند اما تعداد زیادی از اصول گرایان و تمامی جریانات اصلاح طلبی از ایشان حمایت کردند. عدم حمایت تشکیلاتی و حزبی اصول گرایان از دکتر روحانی و معرفی گزینه ای دیگر و حمایت تشکیلاتی اصلاح طلبان از ایشان بیانگر نزدیکی تفکرات، رفتار و منش ایشان به اصلاح طلبان است.

چیچست نیوز: تفاوتی که دولت اقای روحانی با دولت قبلی دارد که باعث اتحاد نیروهای وفادار به انقلاب در حمایت از دکتر روحانی می شود را در چه چیزهایی می دانید؟

فخرآذر: تفاوت های دو دولت فعلی و قبل بسیار است. اولین تفاوت، رفتارهای پوپولیستی دولت قبل و عدم استفاده از این روش در دولت فعلی است. دولت تدبیر و امید تصمیمات یک شبه نمی گیرد، توجه ویژه ای به کارهای کارشناسی دارد، ارتباط سازنده و عمیقی با نخبگان و دانشگاهیان دارد. دولت دکتر روحانی ضرورت ارتباط با جهان با رعایت اصل احترام متقابل، توجه به منافع ملی و حقوق ملت را به خوبی درک می کند. در دولت روحانی از هرگونه افراط و تفریط پرهیز می شود. تبعیت از رهبری به صورت عملی دنبال می شود و تنها در حد شعار و چرخش زبان نیست. در دولت تدبیر و امید به آرای مخالف احترام گذاشته می شود و از نظرات منتقدان استفاده می شود و تمام این موارد و البته مواردی بسیار بیشتر از این تفاوت بین دولد دکتر روحانی و دولت پیشین است.

مردم ایران همیشه یک گام جلوتر از مسئولین حرکت می کنند مردم نیز این موضوعات را بخوبی درک کرده اند،دولت نیز در صدد رفع همه این مشکلات است ودولت دکتر روحانی نمی خواهد با رفتارهای پوپولیستی به مردم شریف ایران اسلامی دروغ بگوید.

بهتر است بگویم شخص دکتر روحانی از عواطف دینی مردم سوء سیاسی استفاده نمی کند وهمه می توانند ازادنه انتقادها وسخنان خود را خطاب به دولت مطرح کنند.

 

چیچست نیوز: با این وجود و با اینکه اجماع عمومی درجامعه برای حمایت از عملکرد دولت روحانی وجود دارد، چرا افرادی پیدا می شوند که سعی در ایجاد مشکل برای دولت را دارند؟

فخر آذر: البته تمامی منتقدین را نباید به عنوان بدخواه یا با قصد سنگ اندازی حساب کرد، برخی از این موارد براساس دلسوزی مطرح می شوند که فضای لازم برای مطرح شدن و نقد مهیاست و برخلاف دولت قبل، گوش شنوا برای این نوع انتقادات وجود دارد، ولی برخی هم هستند که با شکل گیری دولت تدبیر و امید، منافع خود را در خطر می بینند و به همین سبب در راستای سنگ اندازی حرکت می کنند. مردم اما کاملا این موارد را درک می کنند و مطمئنا جواب قاطعی به این سنگ اندازی ها از سوی مردم داده خواهد شد.

 

چیچست نیوز: بزرگترین آفت برای دولت تدبیر و امید را چه می دانید؟

فخرآذر: در جامعه امروز ایران، عده ای با عنوان اصول گرایی مطرح هستند که درود بر غیرتشان، عده ای دیگر اصلاح طلب خوانده می شوند که درود بر شرفشان، اما عده ای دیگر نیز هستند که فرصت طلبند و لعنت بر همه شان.

به نظر من بزرگترین آفتی که در هر دولتی و همچنین دولت تدبیر و امید مطرح است همین فرصت طلبان و میدان داری ایشان است که تنها بر اساس منافع شخصی یا گروهی عمل می کنند و منافع ملی در قاموس لغت ایشان مفهومی ندارد. لذا مهم ترین نکته ای که باید مورد توجه دولت و دولت مردان باشد همین طیف فرصت طلبان هستند که علاوه بر اخلال در عملکرد دولت، عقبه اجتماعی دولت را نیز هدف قرار می دهند و این نکته ای است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

 

چیچست نیوز: استان آذربایجان غربی در زمان انتخاب استانداران، یکی از استان های پر حاشیه در این مورد بود وحتی شیطنت های برخی از افراد از جناح رقیب نیز بر انتخاب استاندار آذربایجان غربی دامن می زد. تحلیل شما از این بی اخلاقی برخی دوستان که می خواستند آذربایجان غربی را وارد بحران سیاسی کنند چیست؟

فخرآذر: طبیعت انتخاب عالی ترین مقام اجرایی در استان ها و به خصوص در استان هایی که دارای تنوع و آزادی اندیش و رای هستند، ایجاب می کند که دقت بیشتری در این موارد به عمل آید . اما این موارد نه دلیل بر تنش است و نه شیطنت. تمامی جریانات سیاسی همسوی دولت و وفاداران واقعی دولت، خواستار موفقیت دولت و نماینده عالی آن در استان بوده و هستند و حتی پس از معرفی جناب آقای سعادت به عنوان استاندار آذربایجان غربی، در تمامی جلسات اعلام حمایت های این عده مطرح و اعلام گردید. اما عده ای که شاید در همان دایره فرصت طلبان قابل جمع بندی هستند، همواره در صدد بوده اند که نگذارند این عده به آقای سعادت نزدیک شوند، چراکه نزدیک شدن دلسوزان به مجموعه اجرایی، مانع دست یابی فرصت طلبان به منافع شخصی می شد که البته این مسأله هنوز هم وجود دارد و نیازمند بررسی و چاره اندیشی است.

در طول این مدت، اگر نقدهایی از سوی دلسوزان نظام و دلسوزان دولت تدبیر و امید مطرح می شد نیز در حقیقت گوشزد نمودن خطر همین عده و عملکرد و رفتارهای اشتباه ایشان بوده و گرنه شخص آقای سعادت مورد حمایت همه جریانات و دلسوزان بوده و هست.

 

چیچست نیوز:آیا این اتحاد وائتلاف در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز خواهیم دید که افراد حامی دولت در یک لیست واحد در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت داشته باشند؟

فخرآذر: قطعا همین طور خواهد بود، اصلاح طلبان از اشتباهات سیاسی خود در سال۱۳۸۴درس های بسیاری آموخته اند. در آن سال افراد سیاسی اصلاح طلب با کثرت کاندیدا در انتخابات مواجه شده بودند وحتی تلاش برای ائتلاف این دوستان برای اجماع در انتخابات بر روی یک کاندید اتفاق نمی افتاد و تلاش جناح رقیب در عدم شکل گیری این اجماع بسیار موثر بود.

در همین خصوص اگرآراء آقایان هاشمی رفسنجانی، شیخ مهدی کروبی، دکتر معین و آقای محسن مهرعلیزاده را کنار یکدیگر قرار بدهیم خواهیم دید بالای ۷۰%از آرای انتخابات آن سال، مربوط به اصلاح طلبان بود.

در انتخابات سال ۹۲، تصمیمی که بزرگان اصلاحات وکارگزاران گرفتند این بود که با اعتماد کامل بر شخص اقای دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و خروجی یک نفر از ائتلاف آقایان دکتر عارف و دکتر روحانی، نگرانی که مردم در انتخابات برروی اجماع داشتند برطرف شود و مردم با یک انتخاب خوب و حداکثری بتوانند اقای روحانی را به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب کنند.

نتیجه ای که از این اتحاد در انتخابات ریاست جمهوری پیش آمد بسیار مثبت بود و بدون شک این اتحاد وهمدلی در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز به قوع خواهد پیوست. عده ای در جناح مقابل که درگیر عمیق ترین اختلافات در تشکلهای خود هستند، می کوشند تا با بزرگ نمایی اختلافات جزئی و درون خانوادگی اصلاح طلبان، از وحدت و اجماع نیروهای خدوم کشور و مردم جلوگیری کنند، اما روند سالیان گذشته و تجربیات این دوران سبب شده است که اصلاح طلبان در پی حفظ وحدت و معرفی افراد شاخص و توانمند باشند، چراکه باور دارند داشتن کشوری موفق و پیشرفته، در سایه داشتن دولتی توانمند و تدبیرگر و مجلسی پویا و قدرتمند است که بتوانند با تحلیل درست و کارشناسی، مسیر را برای پیشرفت آماده سازند.

ما وکیل الدوله نمی خواهیم. مجلس باید جایگاه افراد آگاه، شجاع و تحلیل گر باشد که در پی منافع ملی باشندو با نقدهای منصفانه و ککارشناسانه، در پی احقاق حقوق مردم و نظارت صحیح بر عملکرد دولت باشند.

سخن تاریخی حضرت امام (ره) که می فرمایند مجلس در راس امور است و اهمیت این دوره از انتخابات مجلس شواری اسلامی، وظیفه حامیان دولت و اصلاح طلبان را برای حضور حداکثری و پیروزی در انتخابات سنگین تر می کند.

 

چیچست نیوز : آقای فخر آذر شما در انتخابات زیادی حضور داشته اید، به نظر شما چرا آذربایجان غربی را همیشه به عنوان پایتخت اصلاح طلبی در ایران معرفی می کنند؟

فخرآذر: البته من با عنوان پایتخت اصلاح طلبی موافق نیستم. آذربایجان غربی همیشه و در همه ادوار پایگاه نیروهای وفادار به امام(ره) و انقلاب بوده وخواهد بود که اعم از اصلاح طلب و اصول گرا خدمات امام راحل و انقلاب شکوهمند اسلامی را در عرصه های مختلف به عینه مشاهده نموده اند.

آذربایجان غربی یکی از استان های امن کشور محسوب می شود که در سایه این انقلاب وسیاست های مدبرانه امام خمینی بدست آمده است وهمه مردم اذربایجان غربی خدمات جمهوری اسلامی به خوبی درک کرده اند وبه خوبی متوجه می شوند که چه مدیرانی به این مردم خدمت کرده است وچه دولتی به ایشان دروغ گفته است.

جریان اصلاح طلبی، یک جریان ریشه دار است و به عبارت کلی، از وفادران قدیمی به خط امام و رهبری و آرمان های جمهوری اسلامی ایران می باشند و خط امام، همواره مورد حمایت مردم بوده، هست و خواهد بود.

 

چیچست نیوز : به عنوان آخرین سوال، به نظر شما تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان آیا خواهد توانست به توافق نهایی با کشورهای غربی دست پیدا کند؟

فخرآذر: شخصیت فردی دکتر ظریف و احاطه ایشان بر قوانین و اصول روابط بین الملل این اطمینان خاطر را ایجاد می کند که به لطف پروردگار متعال و تحت حمایت کامل مقام رهبری ، فرزندان انقلاب  به موفقیت دلچسبی دست خواهند یافت. مقام معظم رهبری به عنوان دیده بان انقلاب، در هر جا که لازم باشد، قاطعانه و روشن ابراز نظر فرموده اند، اما به نظر میرسد برای برخی، تحمل این موفقیت ها ساده نیست که من عنوانی جز حسادت نمی توانم به رفتار ایشان اطلاق نمایم. بنابراین لازم است این عده با پیروی از بیانات مقام ممعظم رهبری، دست از شیطنت بردارند و فراموش نکنیم که موفقیت در این مذاکرات، موفقیت یک شخص یا یک دولت نیست، بلکه موفقیت نظام و کشور محسوب می شود.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۲۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی